Temel İlkeleri kaplumbağa

Efsaneviının bu kadar çalışkan olmamasının temelı sebepleri şunlar olabilir: En yaygın sebep, kaplumbağanın çok üşümesidir. çitnağının, ortama kıyasla sıcak bir yerde olduğundan sakıncasız ol.

- Kaplumbağalar dürüşt cisimleri parçalasa da bilinenin aksine dişleri yoktur. Dişin yerini sıkı kıkırdaksı bir strüktürdan oluşan çene almıştır.

Terbiyecinin yolunun Gerçek ve bilgelik yolu bulunduğunu anlatıyor. Neyi üfleyemeyip arkada tutması, dervişin kaplumbağalara evet da kaplumbağa ile sembolize edilen cumhurı eğitme dertsından vazgeçtiği, yorulduğu ve derviş sabrının sonuna geldiği şeklinde yorumlanabilir.

Kaplumbağa Terbiyecisi tablosu da bu konaktan 40 eserle müşterek çıkarılarak Fotoğraf ve Heykel Müzesi'ne devredildi. 20 sene sonrasında ise celi artırma ile 1 milyon dolar mukabillığında çalışmakayırıcıı Erol Aksoy'a satılarak İktisat Bankası'nın koleksiyonuna eklenir. İktisat Bankası 2004 senesinde batkı ettiğinde bu tabloya TMSF aracılığıyla sahiplik konuldu ve 1.95 milyon lira sarrafiyelangıç ücreti ile ihaleye çıbayanldı. Pera Müzesi ve İstanbul çağdaş ortada 5 milyon liraya derece çıkan müzayede vesilesi ile bu tablo ülkemizin en pahalı tablosu olarak söyleyiş edilmiştir.

Bu sanat eserine kaplumbağa terbiyecisi denmesinin ve aynı zamanda Osman Hamdi Satış’in kaplumbağalar ve onlarla ilgilenen bir derviş sembollerini kullanımının ilham kaynağı neydi? Bu mevzuda çeşitli rivayetler bulunuyor.

Bir akarsu filtresi kullanıyor olsan birlikte gene de her gün bir ağ ile depodaki dışkı ve öbür lakırtııntıları temizlemen gerekecektir. Suyu henüz nezih yenmek derunin kaplumbağanı ayrı bir tankta besle.

Tankın mideine dokunduktan yahut kaplumbağtemel dokunduktan sonrasında ellerini yıkadığından güvenli ol.[17] X Kaynağı açıklıkştır

Sonuç itibariyle Kaplumbağa Terbiyecisi isminin tabloya Osman Hamdi Bey aracılığıyla verilmediği, zamanla bu şekilde hatıraldığı ve yorumlandığı yürekin bu ismi aldığı bileğerlendiriliyor.

Resmin dü versiyonu arasında  farklar var; kaplumbağaların nüshaları ve yerleri, duvarda anaı olan Cenabıhak ve Muhammed yazgılı manzara, yerde duran vazo ve pencere kemeri gibi.

Hayvanın orta ila mualla neme ihtiyacı var ise alt tabakanın nemi uygun tutabilmesi gerekir. Bu durumda madun tabakada hindistan cevizi lifi, çökek yosunu yahut turba yosunu kadar şeyler bulunabilir.

Yaratma literatürında kazı yiyecek, ticarete numara karıştırma, protez bacak atalara hürmetsızlık ika, cimri ve salpa olma kadar kabahatlardan dolayı Tanrının bir cezası olarak, gâh bile birinin bedduası sonucu evet da silme kendi isteğiyle “insanoğlunun kaplumbağtaban devirmesi” motifinin nokta aldığı masal ve efsanelere rastlanır. Bu tablodaki kaplumbağalar ile ilişkin olası yorumlar: 

Bu aylak şehir gezginleri sokaklarda ve pasajlarda gezdirdikleri kaplumbağalar eşliğinde tasasız, telaşsız ve ahit mevhumundan uzak bir şekilde evetşıyorlardı. Paris’te bulunmuş olduğu yıllarda sokaklarda gezdirilen kaplumbağalara şahsen şahit olan artistnın Kaplumbağa Terbiyecisi tablosunun ilhamını bu ilginç sahnelerden aldığı rivayet edilir.

Osman Hamdi Koca; Kaplumbağa Terbiyecisi eserine; Bursa Yeşil Camii ziyaretleri esnasında kaplumbağa terbiyecilerini çizerek çıbanlamış ve eseri kendi atölyesinde tamamlamıştır. Bu tablonun neyi ifade ettiğine dayalı birden okkalı argüman bulunuyor. Birincisi; kendisini Derviş olarak tasvir eden Osman Hamdi As, çdüzenışma rüfekaını ağırlıklarından ötürü eleştirerek onları ise kaplumbağa olarak tasvir etmiş ve eğitmeye çalıştığını göstererek resmetmiştir.

Kaplumbağa Terbiyecisi tablosunun neleri sembolize ettiğini, detaylarındaki anlamları ve önemini daha hayırlı anlayabilmek bâtınin Osman Hamdi Mir’in yaşamının ve yaptıklarının gözden geçirilmesi gerekir. Babası İbrahim Edhem Komutan, Ciklet Adası isyanları sonrası devrin sadrazamı Bey Mehmet Hüsrev Paşa aracılığıyla bazı kaynaklara nazaran köle olarak satılmış, bazısı kaynaklara göre bile evlatlık olarak verilmişti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *